Главная Блог ТОП-10 найпопулярніших Закарпатських страв

ТОП-10 найпопулярніших Закарпатських страв

12knigi  

ТОП-10 найпопулярніших закарпатських страв!

Дослідники Закарпатської етнічної кухні багато часу та сил поклали на виявлення найпопулярніших страв закарпатців. Дякуючи їм, українці та жителі сусідніх держав внесли закарпатські страви до свого щоденного раціону. Знайомтесь, найпопулярніші страви Закарпаття:

1) Візитівкою Закарпаття  є бограч. Для того, аби приготувати закарпатсько-угорську смакоту , вам знадобиться: яловичина, свинина або баранина – ребра, м'якоть, шия, копчене сало, цибуля, морква, петрушка, картопля, чорний мелений перець, 1 стручок гіркого перцю, лавровий лист та багато солодкої червоної паприки. Страва готується виключно на природі і у великому казанку. Для того, аби усі інгредієнти дійшли потрібного стану, варити, часто помішуючи великою дерев’яною ложкою, страву потрібно близько трьох годин. 

бограч

2) Лечо. Готується страва надзвичайно просто. Цибуля, солодкий перець, томати, яйце, сметана – тушимо, і все готово. Часом, у лечо додають ковбасу, втім, це не обов’язково. Воно може бути абсолютно вегетаріанським.

лечо  

3) Рокот-крумплі. Картоплю заздалегідь відварюють у мундирах, варять яйця. Змащують деко смальцем, викладають шарами нарізану картоплю, яйця та ковбасу. Зверху, знову ж таки, викладають картоплю, заливають сметаною, посипають натертим сиром та кропом. Все в духовку на 40 хвилин.

рокот

4) Пасуля з капустов. Квасоля з капустою. Квасолю замочують перед приготуванням на 5-6 годин. Згодом варять у солоній воді. Додають квашену капусту, часник та заправляють, заздалегідь приготованою зажаркою (цибуля, борошно з водою, підсмажене на пательні). 

квасоля

5) Кнедлі з м’ясним гуляшем. Кнедлики закарпатці не їдять без якогось смачного гуляша: м’ясного, грибного, капустяного. Кнедлі готуються на пару близько двадцяти хвилин. Втім, ця страва може бути й солодкою. Для приготування гуляша тушкують м’ясо з капустою та цибулею. Солять, перчать, додають часнику, за смаком, і страва готова до столу. 

кнедли

6) Токан. Кукурудзяна крупа, бринза, шкварки, сало - це все, що потрібно для смачного токана.

токан   

7) Голубці з грибами по-закарпатськи –  смачна та корисна страва.  Традиційно,  листя капусти варять на слабому вогні у підсоленій воді. Для начинки нарізану свинину змішують з рисом, салом та грибами. Такі голубці найкраще подавати з сметанковим соусом, у який додають натертий часник, шматочки молодої цибулі та кріп. 

21031_900

8) Лоці з картоплею по-селянськи. Загалом, цю страву можна вживати і окремо та жителі краю точно знають, що разом значно смачніше. Для того, аби приготувати лоці, потрібна корейка з кістками, паприка, часник та цибулька. Усе це випікають і подають на стіл з картоплею смаженою по-домашньому. 

лоци

9) Кремзлики, які так обожнюють білоруси, при цьому кажучи на них  "драники" та "деруны".  Простішої страви – годі й придумати. Для кремзликів потрібно натерти на тертці або блендері картоплю, цибулю та часник. Додати одне яйце, борошно та сіль з чорним метеним перцем. Перед подачею на стіл, - крапля сметани і ...смачного!

кремзлики

10) Гомбовці, до яких вигадувати начинки та смаки можна до нескінченності.   Для того, аби приготувати ці смаколики знадобиться свіжий сир, манна крупа , цукор та яйця. Приготовані кульки посипають заздалегідь підсмаженими сухарями та поливають сметаною.

гомбовцы

СМАЧНОГО :)